Pizza Hamuru

Soğuk su ve tuz hamur yoğurma kazanında yoğrulur ardından maya eklenir ve sırasıyla un, zeytinyağı eklenerek yoğurulur. 2 saat oda ısısında mayalandırılıp 200-250 gr olarak bezelenir

Domates Sos

Tüm malzeme karıştırılır fazla suyu varsa biraz süzülür.
Pizza hamuru el ile açılır, domates sos sürülür ve fesleğen yaprakları ilave edilerek fırında pişirilir. Fırında pişen hamurun üzerine burrata peyniri yerleştirilir, pesto sos ile servis edilir.

Tarif : Chef Kadir Aytekin
MALZEMELER

Pizza Hamuru

500 gr un

15 gr zeytinyağı

3 gr yaş maya

7 gr tuz

350 ml soğuk su

Domates Sos

500 gr domates püresi (tercihen antonello)

15 gr fesleğen

10 gr şeker

10 gr tuz