FIRINLANMIŞ RENKLİ PANCARLAR ;

Pancarları iyice yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayalım, pancarları saracak şekilde yağlı kağıt ve aluminyum fonlyo keselim,yağlı kağıdı folyonun üzerine serip pancarları yerşeltirelim,üzerlerine hafif zeytinyağı ve tuz serpiştirip folyoyu elimiz ile sıkıştırıp fırın tepsisine alalım.
Önceden ısıtılmış 200 °C fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Pancarları fırından  çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Soğuyan pancarları soyup kare şeklinde doğrayıp kenara alın.
 

FIRINLANMIŞ FİLE FINDIK ;

Fındıkları fırın tepsisine yerleştirin, daha önceden ısıtılmış 140 °C fırında yaklaşık 15-20 dk kavurun.
 

TABAKLAMA ;

Pancarları limon sos ile tatlandırıp,tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.tabağın altına renkli pancarları dizin,üzerine Burrata’yı koyun. Pancarların kenarına aragula yapraklarını dizin.
Burratanın üzerine file fındık serpiştirin,son olarak zeytinyağı ve maldon tuz döküp servis edin.

Tarif : Chef Murat Yakut
MALZEMELER

250 Gr Fırınlanmış Renkli Pancarlar

35 Gr Yağ Limon Sos

Aragula Yaprakları

Fırınlanmış File Fındık

Zeytinyağı

Maldon tuz 

Burrata

YAĞ LİMON SOS ;

30 ml taze sıkılmış limon suyu
90 gr zeytinyağı 
3 gr tuz