Brioche ekmeği
Tereyağını küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın. Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8’e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
Karides Salata
Karidesler haşlanır ve tüm malzemeler ile karıştırılır.
Hazırlanan karides salatası ısıtılan brioche ekmeğinin üzerine yerleştirilir. Karideslerin üzerine burrata oturtulur balsamic çektirmesi gezdirilerek servis edilir.
Brioche ekmeği
500 gr un
250 ml süt
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı
Karides Salata
150 gr çimçim karides
25 gr mayonez
15 gr ince dilimlenmiş salatalık
15 gr beyaz lahana
5 gr limon suyu