Brioche ekmeği 

Tereyağını küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın. Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8’e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin.

Karides Salata

Karidesler haşlanır ve tüm malzemeler ile karıştırılır.
Hazırlanan karides salatası ısıtılan brioche ekmeğinin üzerine yerleştirilir. Karideslerin üzerine burrata oturtulur balsamic çektirmesi gezdirilerek servis edilir.

 

Tarif : Chef Kadir Aytekin
MALZEMELER

Brioche ekmeği 

500 gr un

250 ml süt

Yarım paket yaş maya

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

100 gr tereyağı

Karides Salata

150 gr çimçim karides

25 gr mayonez

15 gr ince dilimlenmiş salatalık

15 gr beyaz lahana

5 gr limon suyu