Renkli domatesler ince dilimler halinde kesilir ve renk uyumuna dikkat ederek tabağın zeminine ince incir dilimleri ile birlikte sıra ile dizilir. Domateslerin üzerine burrata yerleştirilir. Pesto sos ve balsamic glaze ile birlikte servis edilir.
 

Pesto Sos ;

Fesleğen ve sarımsak blanch edilir, peçete ile iyice kurutulur. Fesleğenler doğranır, sarımsak ve 200 ml yağ ile blender da çekilir. Pürüzsüz olunca diğer malzemeler ve kalan yağ eklenir.

Tarif : Chef Kadir Aytekin
MALZEMELER

Renkli domates

İncir

Balsamic glaze

Pesto Sos ; 

200 g fesleğen

250 g zeytin yağ

1 diş sarımsak 

40 g dolmalık fıstık (kavrulmuş)

50 g toz parmesan

10 damla limon

5 gr tuz