Domatesleri servis etmeden 15 dk önce yağ limon sos ile tatlandırıp oda sıcaklığında bekletin.

PESTO SOS ;

Fıstık ve fesleğeni Vitamixte en düşük seviyede öğütün. Daha sonra tüm malzemeyi ilave edin, en düşük seviyede yavaş yavaş çekip temiz bir kaba alın.

TABAKLAMA ;

Domatesleri tabağın ortasına dizin,üzerine maldon tuz ve zeytinyağı gezdirin,pesto sosu kaşık yardımıyla domateslerin arasına koyun,mozzarellayı domateslerin üzerine yerleştirin,reyhan yapraklarını elinizle parçalayıp mozzarellanın üzerine serpiştirip servis edin.

Tarif : Chef Murat Yakut
MALZEMELER

Sarı cherry domates “ ikiye bölünmüş”

San marzano domates “ ikiye bölünmüş”

Siyah cherry domates “ ikiye bölünmüş”

Reyhan yaprağı

Pesto sos

Yağ limon sos

Zeytinyağı 

Maldon tuz

Mozzarella

PESTO  SOS

50 gr Fesleğen yaprağı (2 paket)

70 gr Çam fıstığı

4 gr Sarımsak

115 gr Zeytinyağı

62 gr Parmesan (rende)

3 gr Maldon

K.biber

6 gr Limon suyu

2 gr Limon kabuğu zest