Makarna hamuru:

Bütün malzemeler hamur makinasında yoğurulur, elde edilen makarna hamuru 4 derece dolapta 24 saat dinlendirildikten sonra kullanılır.


Yapılışı:

Soğan ve sarımsak küçük kuşbaşı şeklinde doğranarak zeytin yağında sotelenir.

Havuç ve kök kereviz rendelenerek soğan karışımına ilave ederek kavurma işlemi devam eder,

taze fesleğenve çeri domates ilave edildikten sonra 3 dk domatesler kavrulduktan sonra beyaz şarap ilave edilir,

5 dk kaynatılır,şarabın alkolü uçtuğunda demko domates ilave edilerek kısık ateşte yarım saat kaynatılır,

Tuz,tanekarabiber ve şeker ilave edilerek ocaktan alınır,soğumaya bırakılır,

Domates soslu fettuchini yapımı:

Sipariş  edildiğinde makarna kaynar suda 2 dk pişirilir.

Diğer tavada sarımsaklı zeytin yağında domates sos ısıtılır,

haşladığımız makarna ilave edilerek soteleme işlemi devam eder,

ocaktan alırken tuz,,tane karabiber, permasan ve tereyağı ile tatlandırarak ocaktan alınır,

Servis ederken üzerine Buffa Burrata  ve fesleğen pesto ile servis edilir.

Tarif : Chef Nihat Sancar
MALZEMELER

Makarna hamuru:

400 g Semolina

225 g Un

50 ml Zeytin yağı

50 ml Şarap

8 g Tuz

200 g Yumurta sarısı

50 ad Yumurta bütün

Domates sos:

250 g Kuru soğan

50 g Sarımsak

150 g Havuç

150 g Kök kereviz

25 g Taze fesleğen

2 kg Demko domates

1 kg Çeri domates

15 g Deniz tuzu

10 g Şeker

4 g Tanekarabiber

150 ml Zeytin yağı

200 ml Beyaz şarap